Σύκο Γλυκό του κουταλιού

 

από BigMama
Εκεί γύρω στο καλοκαιράκι τα Σύκα έχουν την τιμητική τους. Δεν έχουμε παρά να ετοιμάσουμε αυτό το απίθανο Σύκο Γλυκό του κουταλιού!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 μέρα
Συνολικός Χρόνος 1 μέρα 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Κουταλιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 κιλό σύκα 70 κομμάτια
  • κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 1 βανίλια

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Πλένω τα σύκα. Καθαρίζω το κοτσάνι και τα τρυπάω με ένα ξυλάκι σε 4 μεριές.
  • Τα βάζω σε μια λεκάνη με κρύο νερό και με το χυμό από 2 λεμόνια. Τα σκεπάζω βάζοντας πάνω τους ένα βαρύ πυρέξ, για να είναι όλα μέσα στο νερό. Αφήνω για 2 ώρες και μετά τα σουρώνω.
  • Βάζω τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 5 λεπτά, ρίχνω μέσα τα σύκα και τα βράζω για 10 λεπτά (για 2 φορές από 5 λεπτά).
  • Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνω όλη νύχτα με ξεσκέπαστο καπάκι.
  • Την επόμενη μέρα τα βάζω να βράσουν μέχρι να δέσουν (περίπου 15 λεπτά-ανάλογα με τα σύκα) και στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνω την γλυκόζη, το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
  • Τέλος, όπως είναι καυτό το γλυκό, γεμίζω ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Χωρίς βαθμολογία

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx