Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
prasokimadopita

Πρασοκιμαδόπιτα

Λατρεμένη, εύκολη, τραγανή και ταυτόχρονα ζουμερή Πρασοκιμαδόπιτα σε 10', με μια συνταγή του Live Kitchen Channel.
Μερίδες: 10 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τα φύλλα

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά 12-13 φύλλα
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση

  • 3 πράσα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. τυρί φέτα

Για το ράντισμα

  • 150 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
Makes: 35 x 42cm ορθογώνιο

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε ένα σκεύος και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τον μοσχαρίσιο κιμά, τον οποίο σπάμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του κιμά.
  • Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια ωραία σάλτσα.
  • Αναμιγνύουμε τον κιμά με το πράσο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
  • Αλείφουμε ένα ταψί 35 x 42 εκ. με λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι και το λευκό ξύδι και χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας για να ραντίσουμε το φύλλο που απλώσαμε στο ταψί.
  • Συνεχίζουμε με άλλα 5 φύλλα την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 6 φύλλα συνολικά στη βάση του ταψιού. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και ραντίζουμε με το μείγμα ξυδιού κάθε φύλλο ξεχωριστά.
  • Απλώνουμε την γέμιση του κιμά ομοιόμορφα πάνω στα στη βάση και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα πάλι την ίδια διαδικασία αλείφοντας και ραντίζοντας ξεχωριστά το κάθε φύλλο, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180° C.
  • Καλή απόλαυση!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel