Πρασοκιμαδόπιτα
Λατρεμένη, εύκολη, τραγανή και ταυτόχρονα ζουμερή Πρασοκιμαδόπιτα σε 10', με μια συνταγή του Live Kitchen Channel.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σκεύος: 35 x 42cm ορθογώνιο
Για τα φύλλα
- 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά 12-13 φύλλα
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
Για το ράντισμα
- 150 γρ. νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε ένα σκεύος και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τον μοσχαρίσιο κιμά, τον οποίο σπάμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του κιμά.
- Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια ωραία σάλτσα.
- Αναμιγνύουμε τον κιμά με το πράσο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
- Αλείφουμε ένα ταψί 35 x 42 εκ. με λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι και το λευκό ξύδι και χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας για να ραντίσουμε το φύλλο που απλώσαμε στο ταψί.
- Συνεχίζουμε με άλλα 5 φύλλα την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 6 φύλλα συνολικά στη βάση του ταψιού. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και ραντίζουμε με το μείγμα ξυδιού κάθε φύλλο ξεχωριστά.
- Απλώνουμε την γέμιση του κιμά ομοιόμορφα πάνω στα στη βάση και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα πάλι την ίδια διαδικασία αλείφοντας και ραντίζοντας ξεχωριστά το κάθε φύλλο, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180° C.
- Καλή απόλαυση!
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο