Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
kotopoulo-me-saltsa-liastis-ntomatas

Κοτόπουλο με Σάλτσα Λιαστής Ντομάτας

Το Κοτόπουλο συνδυάζεται απίστευτα με τις Λιαστές Ντομάτες και η προσθήκη Κρέμας Τυριού απλά το απογειώνει γευστικά!
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια σοτέζα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Περίπου 10-12 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο, μέχρι να αποκτήσει διάφανο χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπούκοβο, το σκόρδο σε σκόνη και το νερό και σκεπάζουμε το φαγητό, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου.
  • Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αραιώνω με λίγο ζεστό νερό την κρέμα τυριού και την προσθέτω στο φαγητό. Αφήνω λίγο ακόμη να βράσει και να πήξει η σάλτσα.
  • Τέλος, προσθέτω φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Σημειώσεις