Κοτόπουλο με Σάλτσα Λιαστής Ντομάτας
Το Κοτόπουλο συνδυάζεται απίστευτα με τις Λιαστές Ντομάτες και η προσθήκη Κρέμας Τυριού απλά το απογειώνει γευστικά!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 800 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Σημειώσεις
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια σοτέζα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Περίπου 10-12 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο, μέχρι να αποκτήσει διάφανο χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπούκοβο, το σκόρδο σε σκόνη και το νερό και σκεπάζουμε το φαγητό, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αραιώνω με λίγο ζεστό νερό την κρέμα τυριού και την προσθέτω στο φαγητό. Αφήνω λίγο ακόμη να βράσει και να πήξει η σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτω φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο