Κοτόπουλο με Σάλτσα Λιαστής Ντομάτας

 

από BigMama
Το Κοτόπουλο συνδυάζεται απίστευτα με τις Λιαστές Ντομάτες και η προσθήκη Κρέμας Τυριού απλά το απογειώνει γευστικά!
kotopoulo-me-saltsa-liastis-ntomatas
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια σοτέζα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Περίπου 10-12 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο, μέχρι να αποκτήσει διάφανο χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπούκοβο, το σκόρδο σε σκόνη και το νερό και σκεπάζουμε το φαγητό, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου.
  • Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αραιώνω με λίγο ζεστό νερό την κρέμα τυριού και την προσθέτω στο φαγητό. Αφήνω λίγο ακόμη να βράσει και να πήξει η σάλτσα.
  • Τέλος, προσθέτω φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx