Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Ρολάκια με Σταφίδες και Μαρμελάδα

Ρολάκια Μαρμελάδας με Σταφίδες

Αφράτα, γλυκά Ρολάκια με Μαρμελάδα και Σταφίδες, για όλες τις ώρες, με τη συνταγή της κυρίας Μαρίνας Μισαηλίδου.
Μερίδες: 10 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Χρόνος αναμονής για φούσκωμα1 ώρα 30 λεπτά
Σύνολο2 ώρες 10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την επικάλυψη της ζύμης

  • βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • μαρμελάδα βερίκοκο
  • σταφίδες

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 1½ ώρα περίπου.
  • Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπάλες.
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα, στο μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια.
  • Αλείφουμε το κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 10 λεπτά και μετά, με τον πλάστη μας, τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
  • Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και σκορπίζουμε τις σταφίδες ομοιόμορφα παντού.
  • Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και κόβουμε σε ίσα ρολάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε με το χέρι μας να πλατύνουν.
  • Τα αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένα να φουσκώσουν.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολάκι τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα ρολάκια. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180°C για 30 λεπτά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"  | Μαρινα Μισαηλιδου