Ρολάκια Μαρμελάδας με Σταφίδες
Αφράτα, γλυκά Ρολάκια με Μαρμελάδα και Σταφίδες, για όλες τις ώρες, με τη συνταγή της κυρίας Μαρίνας Μισαηλίδου.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 ml χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 ασπράδι αυγού
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 550 γρ. περίπου ή όσο πάρει
Για την επικάλυψη της ζύμης
- βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- μαρμελάδα βερίκοκο
- σταφίδες
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 1½ ώρα περίπου.
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπάλες.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα, στο μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια.
- Αλείφουμε το κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 10 λεπτά και μετά, με τον πλάστη μας, τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
- Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και σκορπίζουμε τις σταφίδες ομοιόμορφα παντού.
- Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και κόβουμε σε ίσα ρολάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε με το χέρι μας να πλατύνουν.
- Τα αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένα να φουσκώσουν.
- Χτυπάμε σε ένα μπολάκι τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα ρολάκια. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180°C για 30 λεπτά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ" | Μαρινα Μισαηλιδου
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο