Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες ενός δαχτύλου, το χτυπάμε και ρίχνουμε αλάτι και θυμάρι.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα καυτό τηγάνι και στη συνέχεια βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κονιάκ και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το ζωμό κρέατος, την κρέμα γάλακτος και τα πιπεριά και αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε μέσα τα φιλετάκια.
Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Συνοδεύουμε τα φιλετάκια μας με τον πουρέ.