Χοιρινά Φιλετάκια Πιπεράτα με Πουρέ
Ζουμερά Χοιρινά Φιλετάκια με λευκή Πιπεράτη σάλτσα, συνοδευόμενα από βελούδινο Πουρέ Πατάτας με κρέμα τυριού.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. ψαρονέφρι ή μπριζολάκια χοιρινά
- 2 κ.σ. κ.σ. διάφορα πιπεριά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
- ¼ φλ. τσαγιού κονιάκ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγο αλάτι και λίγο θυμάρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες ενός δαχτύλου, το χτυπάμε και ρίχνουμε αλάτι και θυμάρι.
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα καυτό τηγάνι και στη συνέχεια βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κονιάκ και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο ή άλλο σκεύος.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το ζωμό κρέατος, την κρέμα γάλακτος και τα πιπεριά και αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε μέσα τα φιλετάκια.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou" | Gogo Samiou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο