Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180° C και βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν καλά και μετά την κουταλιά της σούπας γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν, όχι πολύ. Μοιράστε το μίγμα εξίσου σε δύο ταψιά με 15 εκ. διάμετρο.
Ψήνετε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η κορυφή και να βγει καθαρό ένα σουβλάκι που θα μπήξετε στο κέικ. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν τελείως πριν τα ισιώσετε.
Για να φτιάξετε την κρέμα, απλώς αναμείξτε την κρύα κρέμα γάλακτος με την κρέμα στιγμής βανίλια και στη συνέχεια χτυπήστε με ένα μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Για να φτιάξετε τη γκανάζ, ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σας και βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε τη για μερικά λεπτά πριν ανακατέψετε καλά. Θα πρέπει να έχετε μια μεταξένια λεία ganache σοκολάτας. Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν τη συναρμολόγηση.
Για να συναρμολογηθεί, απλώστε την κρέμα πάνω στη μια βάση κέικ. Τοποθετήστε την άλλη βάση κέικ από πάνω και πιέστε απαλά προς τα κάτω. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω τη γκανάζ σοκολάτας, απλώνοντας μέχρι τις άκρες. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον και απολαύστε!