Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
νηστίσιμο αλάδωτο γλυκό χωρίς γλουτένη

Νηστίσιμο Αλάδωτο Γλυκό με Κομπόστα Βύσσινο

Νηστίσιμο, Αλάδωτο γλυκό, χωρίς γλουτένη, με φρουτένια επικάλυψη από Κομπόστα Βύσσινο. Γίνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά πανεύκολα!
Μερίδες: 15 κομμάτια
Μαγείρεμα5 λεπτά
Σύνολο5 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Χωρίς Γλουτένη
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το γλάσο

Makes: 20 x 20cm ορθογώνιο

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα σε ένα πυρέξ 20x20 εκ.
  • Σκεπάζουμε το μίγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται καλά πάνω στην επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και βάζουμε το χυμό της μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Προσθέτουμε και τα βύσσινα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα βύσσινα, τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel