Νηστίσιμο Αλάδωτο Γλυκό με Κομπόστα Βύσσινο
Νηστίσιμο, Αλάδωτο γλυκό, χωρίς γλουτένη, με φρουτένια επικάλυψη από Κομπόστα Βύσσινο. Γίνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά πανεύκολα!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σκεύος: 20 x 20cm ορθογώνιο
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
Για το γλάσο
- 420 γρ. κομπόστα βύσσινο
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα σε ένα πυρέξ 20x20 εκ.
- Σκεπάζουμε το μίγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται καλά πάνω στην επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και βάζουμε το χυμό της μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε και τα βύσσινα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βύσσινα, τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο