Νηστίσιμο Αλάδωτο Γλυκό με Κομπόστα Βύσσινο

 

από BigMama
Νηστίσιμο, Αλάδωτο γλυκό, χωρίς γλουτένη, με φρουτένια επικάλυψη από Κομπόστα Βύσσινο. Γίνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά πανεύκολα!
νηστίσιμο αλάδωτο γλυκό χωρίς γλουτένη
Μαγείρεμα 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 5 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Χωρίς Γλουτένη
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σκεύος:  20 x 20cm ορθογώνιο

Για το γλάσο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα σε ένα πυρέξ 20x20 εκ.
  • Σκεπάζουμε το μίγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται καλά πάνω στην επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και βάζουμε το χυμό της μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Προσθέτουμε και τα βύσσινα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα βύσσινα, τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx