Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
φασολάδα σούπα εύκολη

Φασολάδα Σούπα εύκολη

Παραδοσιακή Ελληνική Φασολάδα Σούπα, εύκολη και πεντανόστιμη. Η κλασική συνταγή για κόκκινη Φασολάδα από τη Σωτηρία Αμοργιανιώτη.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 30 λεπτά
Μούλιασμα12 ώρες
Σύνολο13 ώρες 40 λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Ορεκτικά, Όσπρια
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια μεσαία μουλιασμένα για 12 ώρες σε κρύο νερό
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο μεγάλο ή 2 μικρά κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 1 κούπα σέλινο χοντροκομμένο
  • 200 γρ. ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης προαιρετικά
  • λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Βάζουμε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το οποίο αφήνουμε να κάψει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού το τσιγαρίσουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να τον διαλύσουμε.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα φασόλια, τα οποία έχουμε μουλιάσει για 12 ώρες σε κρύο νερό και τα έχουμε ξεπλύνει.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο που να καλύψει τα φασόλια και λίγο παραπάνω.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σέλινο. Προαιρετικά βάζουμε και 2 φύλλα δάφνης.
  • Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με έαν καπάκι, αφήνοντας τη σούπα να βράσει για 1 έως ώρα, ανάλογα με τα φασόλια.
  • Προσέχετε κατά τη διάρκεια που βράζει η φασολάδα να προσθέσετε και άλλο νερό αν χρειαστεί. Πάντα να προσθέτετε βραστό νερό.
  • Η φασολάδα θα είναι έτοιμη μόλις μαλακώσουν τα φασόλια και να χυλώσει.
    φασολάδα σούπα εύκολη

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor