Φασολάδα Σούπα Εύκολη
Παραδοσιακή Ελληνική Φασολάδα Σούπα, εύκολη και πεντανόστιμη. Η κλασική συνταγή για κόκκινη Φασολάδα από τη Σωτηρία Αμοργιανιώτη.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. φασόλια μεσαία μουλιασμένα για 12 ώρες σε κρύο νερό
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 καρότο μεγάλο ή 2 μικρά κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 1 κούπα σέλινο χοντροκομμένο
- 200 γρ. ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης προαιρετικά
- λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το οποίο αφήνουμε να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού το τσιγαρίσουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να τον διαλύσουμε.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα φασόλια, τα οποία έχουμε μουλιάσει για 12 ώρες σε κρύο νερό και τα έχουμε ξεπλύνει.
- Προσθέτουμε τα καρότα και προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο που να καλύψει τα φασόλια και λίγο παραπάνω.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σέλινο. Προαιρετικά βάζουμε και 2 φύλλα δάφνης.
- Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με έαν καπάκι, αφήνοντας τη σούπα να βράσει για 1 έως 1½ ώρα, ανάλογα με τα φασόλια.
- Προσέχετε κατά τη διάρκεια που βράζει η φασολάδα να προσθέσετε και άλλο νερό αν χρειαστεί. Πάντα να προσθέτετε βραστό νερό.
- Η φασολάδα θα είναι έτοιμη μόλις μαλακώσουν τα φασόλια και να χυλώσει.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο