Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα αναμιγνύουμε καλά.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, αλλά να μην χάσουμε και τον όγκο.
Σε μια φόρμα με διάμετρο 26εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ανοίγουμε τη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε 3 δίσκους.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πριν σιροπιάσουμε το παντεσπάνι, προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε δηλαδή τη σκόνη της κρέμας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.