Τούρτα Σοκολάτας

 

από BigMama
Φανταστική, Τούρτα Σοκολάτας εύκολη, με απίθανη ελαφριά γεύση. Ένας σοκολατένιος πειρασμός, ιδανικός για κάθε περίσταση.
τούρτα σοκολάτας εύκολη
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Τούρτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σκεύος:  26cm στρογγυλό

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα αναμιγνύουμε καλά.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, αλλά να μην χάσουμε και τον όγκο.
  • Σε μια φόρμα με διάμετρο 26εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ανοίγουμε τη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε 3 δίσκους.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πριν σιροπιάσουμε το παντεσπάνι, προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε δηλαδή τη σκόνη της κρέμας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση

  • Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι.
  • Αναμιγνύουμε τη μισή σαντιγί με την κρέμα σοκολάτας.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι.
  • Τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο πάνω στην κρέμα, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα, κρατώντας λίγη στην άκρη για το στολισμό.
  • Βάζουμε τον τελευταίο δίσκο πάνω στην κρέμα σοκολάτας, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε την τούρτα μας ολόγυρα με την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Στολίζουμε με ροζέτες από τη σοκολατένια κρέμα και καλύπτουμε με κροκάν γύρω γύρω.
  • Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx