Τούρτα Σοκολάτας
Φανταστική, Τούρτα Σοκολάτας εύκολη, με απίθανη ελαφριά γεύση. Ένας σοκολατένιος πειρασμός, ιδανικός για κάθε περίσταση.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σκεύος: 26cm στρογγυλό
Για το παντεσπάνι
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 6 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 30 γρ. κακάο
- 50 ml φρέσκο γάλα
Για τη γέμιση και την επικάλυψη
- 2 φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
- 800 ml γάλα φρέσκο
- 400 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κροκάν
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα αναμιγνύουμε καλά.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, αλλά να μην χάσουμε και τον όγκο.
- Σε μια φόρμα με διάμετρο 26εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ανοίγουμε τη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε 3 δίσκους.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πριν σιροπιάσουμε το παντεσπάνι, προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε δηλαδή τη σκόνη της κρέμας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
- Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι.
- Αναμιγνύουμε τη μισή σαντιγί με την κρέμα σοκολάτας.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι.
- Τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο πάνω στην κρέμα, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα, κρατώντας λίγη στην άκρη για το στολισμό.
- Βάζουμε τον τελευταίο δίσκο πάνω στην κρέμα σοκολάτας, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε την τούρτα μας ολόγυρα με την υπόλοιπη σαντιγί.
- Στολίζουμε με ροζέτες από τη σοκολατένια κρέμα και καλύπτουμε με κροκάν γύρω γύρω.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο