Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
γλυκό ναπολέων

Γλυκό Ναπολέων

Ακαταμάχητο Γλυκό Ναπολέων, με πολλές στρώσεις γλυκών φύλλων ζύμης, που εναλλάσσονται με στρώσεις λαχταριστής Κρέμας Σοκολάτα.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

Για τη ζύμη των φύλλων

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο αγελαδινό
  • 12 κ.σ. ζάχαρη
  • 160 γρ. κάστερ πάουντερ ή 200 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή 4 κ.σ. κακάο
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη διακόσμηση

  • φουντούκια ή καρύδια
Makes: 30 x 27cm ορθογώνιο

Οδηγίες

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο μας και τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, τα οποία κάνουμε μπαλίτσες.
  • Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω στον πάγκο, τοποθετούμε πάνω μια μπάλα από τη ζύμη και σκεπάζουμε με μια ακόμη λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη μπαλίτσα σε λεπτό φύλλο μεγέθους 30x27 εκ..
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, βάζουμε πάνω το φύλλο που ανοίξαμε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 5 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα. Όταν βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο, τα βάζουμε πάνω σε ένα τραπεζομάντηλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κάστερ πάουντερ, προσθέτουμε λίγο από το κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν.
  • Προσθέτουμε το μίγμα κάστερ στο μίγμα με το γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε την κρέμα σε 8 ποτήρια για να χωριστεί ισόποσα.

Για τη συναρμολόγηση

  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί ή σε μια τουρτιέρα το πρώτο φύλλο, βάζουμε ένα ποτήρι κρέμα, ξανά φύλλο, ξανά κρέμα, μέχρι να τελειώσουμε.
  • Διακοσμούμε με φουντούκια ή καρύδια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το απολαύσουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou