Γλυκό Ναπολέων
Ακαταμάχητο Γλυκό Ναπολέων, με πολλές στρώσεις γλυκών φύλλων ζύμης, που εναλλάσσονται με στρώσεις λαχταριστής Κρέμας Σοκολάτα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 30 x 27cm ορθογώνιο
Για τη ζύμη των φύλλων
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
Για την κρέμα
Για τη διακόσμηση
- φουντούκια ή καρύδια
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις.
- Βάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο μας και τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, τα οποία κάνουμε μπαλίτσες.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω στον πάγκο, τοποθετούμε πάνω μια μπάλα από τη ζύμη και σκεπάζουμε με μια ακόμη λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη μπαλίτσα σε λεπτό φύλλο μεγέθους 30x27 εκ..
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, βάζουμε πάνω το φύλλο που ανοίξαμε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 5 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα. Όταν βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο, τα βάζουμε πάνω σε ένα τραπεζομάντηλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κάστερ πάουντερ, προσθέτουμε λίγο από το κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν.
- Προσθέτουμε το μίγμα κάστερ στο μίγμα με το γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε την κρέμα σε 8 ποτήρια για να χωριστεί ισόποσα.
Για τη συναρμολόγηση
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί ή σε μια τουρτιέρα το πρώτο φύλλο, βάζουμε ένα ποτήρι κρέμα, ξανά φύλλο, ξανά κρέμα, μέχρι να τελειώσουμε.
- Διακοσμούμε με φουντούκια ή καρύδια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το απολαύσουμε.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο