Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
πορτοκαλόπιτα πατσαβουρόπιτα

Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα

Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα γλυκιά. Εύκολη, οικονομική, γευστικότατη πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 3 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια νερό
  • 1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού
Makes: 25 x 35cm ορθογώνιο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα στο πυρέξ αφού τα σουρώσουμε ένα ένα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou