Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα

 

από BigMama
Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα γλυκιά. Εύκολη, οικονομική, γευστικότατη πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 3 ψήφοι
πορτοκαλόπιτα πατσαβουρόπιτα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος:  25 x 35cm ορθογώνιο
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 3 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια νερό
  • 1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα στο πυρέξ αφού τα σουρώσουμε ένα ένα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx