Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα
Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα γλυκιά. Εύκολη, οικονομική, γευστικότατη πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σκεύος: 25 x 35cm ορθογώνιο
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
- 3 κεσεδάκια ζάχαρη
- 2 κεσεδάκια νερό
- 1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε τα φύλλα στο πυρέξ αφού τα σουρώσουμε ένα ένα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια