Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα
Πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς Πατσαβουρόπιτα γλυκιά. Εύκολη, οικονομική, γευστικότατη πίτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 25 x 35cm ορθογώνιο
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
- 3 κεσεδάκια ζάχαρη
- 2 κεσεδάκια νερό
- 1 κεσεδάκι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε τα φύλλα στο πυρέξ αφού τα σουρώσουμε ένα ένα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο