Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
παξιμάδια γλυκάνισου

Παξιμάδια Γλυκάνισου

Αυτά τα Παξιμάδια Γλυκάνισου θα τα λατρέψετε! Τραγανά, αρωματικά και νηστίσιμα, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.
Μερίδες: 50 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 - 3 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Την κάνουμε μπαστουνάκια και στο ταψί. Την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε το κάθε μπαστουνάκι σε φέτες (όχι μέχρι κάτω) πάχος 1 εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά, χωρίζουμε τα μπαστουνάκια σε φέτες και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 15 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι.
  • Καλή επιτυχία!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara