Παξιμάδια Γλυκάνισου
Αυτά τα Παξιμάδια Γλυκάνισου θα τα λατρέψετε! Τραγανά, αρωματικά και νηστίσιμα, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 κ.σ. γλυκάνισο τριμμένο
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 βανίλια
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 - 3 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
- Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Την κάνουμε μπαστουνάκια και στο ταψί. Την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Κόβουμε το κάθε μπαστουνάκι σε φέτες (όχι μέχρι κάτω) πάχος 1 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά, χωρίζουμε τα μπαστουνάκια σε φέτες και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι.
- Καλή επιτυχία!
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο