Παξιμάδια Γλυκάνισου

 

από Xara Mageiriki
Αυτά τα Παξιμάδια Γλυκάνισου θα τα λατρέψετε! Τραγανά, αρωματικά και νηστίσιμα, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.
παξιμάδια γλυκάνισου
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )50 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 - 3 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Την κάνουμε μπαστουνάκια και στο ταψί. Την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε το κάθε μπαστουνάκι σε φέτες (όχι μέχρι κάτω) πάχος 1 εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά, χωρίζουμε τα μπαστουνάκια σε φέτες και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 15 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι.
  • Καλή επιτυχία!
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx