Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το καρύδι τριμμένο, την βανίλια, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα μαγειρικής και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεύουμε καλά και τέλος τις σταφίδες.
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 45 - 50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και την κανέλα.