Επιστροφή Αποστολή link με email
κουραμπιέδες ινδοκάρυδο

Κουραμπιέδες Ινδοκάρυδο

Εναλλακτικοί Κουραμπιέδες με Ινδοκάρυδο! Μια νόστιμη παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής που θα λατρέψετε.
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Μπισκότα/Κουλούρια, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την Επικάλυψη Λευκής Σοκολάτας

  • 400 γρ. λευκή Σοκολάτα Κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • ινδοκάρυδο ή ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε το μαλακωμένο βούτυρο στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, και χτυπάμε για 20 λεπτά. Θέλουμε να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε κουραμπιέδες σε μέτριο μέγεθος και τους βάζουμε στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο σε 170° C για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν οι κουραμπιέδες και κρυώσουν μπορείτε να τους επικαλύψετε με λευκή σοκολάτα.
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και αναμιγνύουμε με το ηλιέλαιο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν βουτύξουμε μέσα τους κουραμπιέδες για να τους επικαλύψουμε.
  • Τοποθετούμε στην άκρη μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT