Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 25x35 εκ..
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους.
Το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. (25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο)
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτό) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το σιροπιασμένο κανταΐφι με λίγα καρύδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι.
Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα το οποίο βάλαμε στη φωτιά να ζεσταθεί και ανακατεύοντάς το συνέχεια, το αφήνουμε να βράσει και να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανιλίνες.
Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην κρέμα για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, την απλώνουμε επάνω από το κανταΐφι
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα βανίλιας.
Πασπαλίζουμε πάλι με καρύδια.
Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, για να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις.