Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

One-Pot Ταλιατέλες με τόνο και λιαστή ντομάτα

Όλα σε μια κατσαρόλα και έτοιμο σε 20 λεπτά!
Μερίδες: 4 μερίδες
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Μαγειρική, Τόνος
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. λιαστές ντομάτες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 80 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Στο multi ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον τόνο σπασμένο σε κομματάκια.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζεστό ζωμό λαχανικών ή κότας και τις ταλιατέλες όπως είναι άβραστες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνουν al dente οι ταλιατέλες.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Μια μόνο κατσαρόλα για πλύσιμο!

Σημειώσεις