Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

One-Pot Ρύζι με Κοτόπουλο και μπρόκολο

Πιο απλά δεν γίνεται! Όλο το φαγητό με μια μόνο κατσαρόλα.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Κοτόπουλο, Μαγειρική, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. ρύζι (που βράζει σε 10')
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ λίτρο ζεστό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κότας (προτιμήστε σπιτικό)
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2 κλωναράκια βασιλικό

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε.
  • Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  • Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι. Σβήνουμε με το κρασί και με 1/2 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τον κύβο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
  • Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το μπρόκολο, το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια και το πλένουμε.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κοτόπουλο στο ρύζι και μαγειρεύουμε για ακόμη 4 λεπτά περίπου.
  • Πλένουμε το βασιλικό, τινάζουμε για να φύγουν τα νερά και κόβουμε φυλλαράκια με τα οποία γαρνίρουμε το φαγητό.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Σημειώσεις