Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ρολό σφολιάτας με ζαμπόν και μπρόκολο

Ένα πολύ εύκολο ρολό, με λίγα υλικά αλλά πλούσια γεύση.
Μερίδες: 8 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κούπες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαμπόν, το μπρόκολο, το κίτρινο τυρί και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας προσέχοντας να μην γίνει πολύ λεπτό αλλιώς θα σπάσει κατά το ψήσιμο και όλα θα ξεχειλίσουν.
  • Χαράσσουμε δεξιά και αριστερά στη μεγάλη πλευρά της ζύμης λωρίδες πάχους 2 εκατοστών οι οποίες θα φτάνουν θα φτάνουν περίπου έως το 1/4 προς το κέντρο της ζύμης.
  • Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα και απλώνουμε το μείγμα ζαμπόν στην σφολιάτα στο κέντρο εκεί που δεν υπάρχει χαραγμένο σημείο. Γυρίζουμε τη ζύμη από το κάτω μέρος προς τα πάνω έτσι ώστε να καλύψει την αρχή του μείγματος και μετά καλύπτουμε όλο το μείγμα βάζοντας εναλλάξ τις λωρίδες της ζύμης.
  • Αλείφουμε την πλεγμένη επιφάνεια της ζύμης με χτυπημένο αυγό.
  • Ψήνουμε στους 190° C στην προτελευταία σχάρα για περίπου 30 λεπτά έως ότου η ζύμη να ροδίσει.
  • Αφήνουμε για τουλάχιστον 15-20 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν την κόψουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Τη συνταγή τη βρήκα στο boro. gr