Μουσακάς light αφού δεν τηγανίζουμε τα λαχανικά, αλλά, τα ψήνουμε στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Το τελικό αποτέλεσμα δεν στερείται τίποτα στη γεύση.
Μερίδες: 4μερίδες
Προετοιμασία30 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα1 ώραώρα
Σύνολο1 ώραώρα30 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
2κολοκυθάκια
2μελιτζάνες
4μέτριες πατάτες
500γρ.κιμά
1κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη , μαϊντανός
λάδι για ράντισμα
1λίτρογάλα και λίγο αλεύρι για τη μπεσαμέλ
Οδηγίες
Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες.
Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε για περίπου 10 λεπτά.
Λαδώνετε όλα τα λαχανικά με ένα πινέλο και τα τοποθετήτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα βάζετε όλα στον φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά. Αν οι μελιτζάνες δεν μαλακώσουν, τρυπήστε τις με ένα πιρούνι.
Καβουρντίστε τον κιμά με το κομμένο κρεμμύδι, το λάδι και τα μπαχαρικά.
Βάλτε τα υλικά το ένα πάνω στο άλλο και στο τέλος τη μπεσαμέλ. Για να ετοιμάσετε τη μπεσαμέλ ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε 4-5 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε 180° C.