Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μουσακάς (light)

Μουσακάς light αφού δεν τηγανίζουμε τα λαχανικά, αλλά, τα ψήνουμε στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Το τελικό αποτέλεσμα δεν στερείται τίποτα στη γεύση.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία: Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη , μαϊντανός
  • λάδι για ράντισμα
  • 1 λίτρο γάλα και λίγο αλεύρι για τη μπεσαμέλ

Οδηγίες

  • Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες. Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε για περίπου 10 λεπτά.
  • Λαδώνετε όλα τα λαχανικά με ένα πινέλο και τα τοποθετήτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Τα βάζετε όλα στον φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά. Αν οι μελιτζάνες δεν μαλακώσουν, τρυπήστε τις με ένα πιρούνι.
  • Καβουρντίστε τον κιμά με το κομμένο κρεμμύδι, το λάδι και τα μπαχαρικά.
  • Βάλτε τα υλικά το ένα πάνω στο άλλο και στο τέλος τη μπεσαμέλ. Για να ετοιμάσετε τη μπεσαμέλ ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε 4-5 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε 180° C.

Σημειώσεις