Μουσακάς (light)
Μουσακάς light αφού δεν τηγανίζουμε τα λαχανικά, αλλά, τα ψήνουμε στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Το τελικό αποτέλεσμα δεν στερείται τίποτα στη γεύση.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μελιτζάνες
- 4 μέτριες πατάτες
- 500 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη , μαϊντανός
- λάδι για ράντισμα
- 1 λίτρο γάλα και λίγο αλεύρι για τη μπεσαμέλ
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες. Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε για περίπου 10 λεπτά.
- Λαδώνετε όλα τα λαχανικά με ένα πινέλο και τα τοποθετήτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τα βάζετε όλα στον φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά. Αν οι μελιτζάνες δεν μαλακώσουν, τρυπήστε τις με ένα πιρούνι.
- Καβουρντίστε τον κιμά με το κομμένο κρεμμύδι, το λάδι και τα μπαχαρικά.
- Βάλτε τα υλικά το ένα πάνω στο άλλο και στο τέλος τη μπεσαμέλ. Για να ετοιμάσετε τη μπεσαμέλ ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε 4-5 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε 180° C.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο