Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ Πορτοκάλι Σοκολάτα

Αφράτο αρωματικό κέικ με απολαυστικό συνδυασμό σοκολάτας - πορτοκαλιού. Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλες τις περιστάσεις.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει λίγο.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα πορτακαλιού και ανακατεύουμε.
  • Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κάρδαμο, το αλάτι και το κακάο, Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες ή τις σταγόνες σοκολάτας και αν θέλουμε τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με διάμετρο 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέικ.

Σημειώσεις