Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φανταστική Μπουγάτσα με κρέμα

Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα, με τις οδηγίες του Jim Michailidi.
Μερίδες: 5 μπουγάτσες
Προετοιμασία40 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την κρέμα

Για την πίτα

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το γάλα.
  • Μόλις βράσει και πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
  • Μετά από μια ώρα η κρέμα έχει κρυώσει και έχει σφίξει. Την ανακατεύουμε για να αφρατέψει λίγο.
  • Στρώνουμε σε μια επιφάνεια ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο, πάνω στο προηγούμενο, και βουτυρώνουμε.
  • Στο κέντρο του φύλλου βάζουμε το 1/5 της κρέμας και το διπλώνουμε στο 1/3, από τη μια πλευρά προς το κέντρο, έτσι ώστε να καλύψουμε την κρέμα. Βουτυρώνουμε.
  • Διπλώνουμε από την άλλη πλευρά το φύλλο προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.
  • Φέρνουμε τις αντίθετες άκρες προς τα μέσα για να κάνουμε ένα πακέτο από το οποίο δεν θα φεύγει η κρέμα και τοποθετούμε τη μπουγάτσα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βουτυρώνουμε την επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Η δόση βγάζει 5 μπουγάτσες.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200° C μέχρι να ροδίσουν οι μπουγάτσες. Μόλις είναι έτοιμες πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis