Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πατάτες ογκρατέν με γάλα

Αν βαρεθήκατε τις απλές ψητές πατάτες, δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή για Πατάτες Ογκρατέν, με γάλα και θα γίνει η αγαπημένη σας.
Μερίδες: 5 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική, Οικονομικά, Πατάτες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. maggi νοστιμιά
  • 6 φέτες μπριζόλα καπνιστή
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τριμμένο τυρί cheddar

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι πατάτες.
  • Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 220° C για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Δεκαπέντε λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει και να ροδοκοκκινήσει.

Σημειώσεις