Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Fudge Μπισκότου του Σάββα

Απίθανο, πανεύκολο κέρασμα, με 4 μόνο υλικά. Ο Σάββας Πούμπουρας σας δίνει τη βασική συνταγή για το δικό του fudge, με άλειμμα μπισκότου και μπισκότα.
Μερίδες: 20
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα5 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Σοκολάτα
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 360 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 120 γρ. άλειμμα μπισκότου & ταχίνι
  • μπισκότα Lotus κατά προτίμηση

Οδηγίες

  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το ζαχαρούχο και να λιώσει η σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το άλειμμα μπισκότου και ανακατεύουμε.
  • Τέλος βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια. Όσο πιο crunchy το θέλουμε, τόσο περισσότερα μπισκότα βάζουμε.
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Απλώνουμε ομοιόμορφα με πάχος περίπου 1,5-2 εκ.
  • Ζεσταίνουμε λίγο άλειμμα μπισκότου στο φούρνο μικροκυμάτων, για να γίνει πιο ρευστό και το ρίχνουμε πάνω από το fudge. Σπάμε μερικά μπισκότα ακόμη και τα ρίχνουμε πάνω στο ρευστό άλειμμα.
  • Βάζουμε το ταψάκι μου στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, να κρυώσει καλά το fudge και να σφίξει.
  • Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι για να σπάει τη γλύκα.
  • Αν δεν βρίσκουμε μπισκότα Lotus, βάζουμε μπισκότα κανέλας ή οποιαδήποτε άλλα μπισκότα μας αρέσουν. Αν δεν βρίσκουμε άλειμμα μπισκότου, βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει! Πραλίνα, ταχίνι, φυστικοβούτυρο...

Σημειώσεις

Σημειώσεις


Πηγή συνταγής και photo: Σάββας Πούμπουρας | Instagram savas_poumpouras 

Δείτε το βίντεο στο Instagram εδώ