Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές

Ετοιμάστε αυτό το εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα βανίλιας και Σιροπιασμένες Φρυγανιές. Τόσο απλό στην παρασκευή του αλλά παράλληλα τόσο νόστιμο!
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Σύνολο15 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές

Για το σιρόπι

Για την κρέμα

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ, σαντιγί
  • λίγη κανέλα ή κακάο

Οδηγίες

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας καλά περιμένουμε μέχρι να βράσει το γάλα.
  • Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια διαφάνεια που θα εφάπτεται στην κρέμα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Για το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει καλά το σιρόπι, βουτάμε μέσα τα παξιμάδια μας και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 20x15 εκ.. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε και αυτό πάνω στις φρυγανιές.
  • Με το ραβδομπλέντερ, χτυπάμε την κρέμα μας για να την κάνουμε λεία και αφράτη και την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ωραίες ροζέτες πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με κανέλα ή κακάο..
  • Tips: Αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα μόλις βράσει η κρέμα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis