Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ριζότο με μανιτάρια και ντομάτα

Πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια και ντομάτες. Χρησιμοποιώ ρύζι για ριζότο για να χυλώσει ωραία και να δέσουν όλα τα υλικά.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική, Ρύζι
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 200 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Καθαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβω. Καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω στη μέση.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και μαραίνω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα αφήνω να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτω το ρύζι και το φέρνω δυο τρεις βόλτες. Προσθέτω σε μικρές δόσεις το ζωμό λαχανικών και το κρασί, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί μέχρι να προσθέσω την επόμενη δόση. Ανακατεύω συχνά και υπολογίζω ότι η διαδικασία θα μου πάρει περίπου 30 έως 35 λεπτά. 5-6 λεπτά πριν τελειώσω το μαγείρεμα προσθέτω τη ντομάτα ψιλοκομμένη και αφήνω να μαγειρευτεί και αυτή.
  • Αλατοπιπερώνω και μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, προσθέτω την παρμεζάνα και ανακατεύω.

Σημειώσεις