Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου

Για τους λάτρεις των λευκών γλυκών, αυτή η Εύκολη Τούρτα Αμυγδάλου είναι ιδανική. Ελάχιστα υλικά και ελάχιστος χρόνος και έχετε ένα τέλειο γλυκό ψυγείου.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 50 ml λικέρ πικραμύγδαλο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
  • 1 λίτρο γάλα

Οδηγίες

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 150 ml γάλα. και προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο.
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Τα τοποθετούμε έτσι που να καλυφθεί όλη η βάση.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Αν θέλετε προσθέτετε στην κρέμα μια κουταλιά σούπας πικραμύγδαλο.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και πάνω στην κρέμα στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτώντας τα και αυτά στο γάλα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει, για να μπορέσουμε να τη στολίσουμε.
  • Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω και γύρω-γύρω καλύπτοντας ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου παντού και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor