Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 150 ml γάλα. και προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Τα τοποθετούμε έτσι που να καλυφθεί όλη η βάση.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Αν θέλετε προσθέτετε στην κρέμα μια κουταλιά σούπας πικραμύγδαλο.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και πάνω στην κρέμα στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτώντας τα και αυτά στο γάλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει, για να μπορέσουμε να τη στολίσουμε.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω και γύρω-γύρω καλύπτοντας ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου παντού και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.