Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κοτόπουλο με μαύρες φακές

Κοτόπουλο με μαύρες φακές beluga. Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο φαγητό αλλά σίγουρα πεντανόστιμο. Εντυπωσιάστε οικογένεια και φίλους με κάτι διαφορετικό.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία: Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Όσπρια
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 200 γρ. κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 χουρμάδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπούτια από κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. μαύρες φακές beluga
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 200 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (passata)
  • 300 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • μαϊντανό

Οδηγίες

  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στη μέση. Πολτοποιείτε το σκόρδο. Κόβετε σε ροδέλες τους χουρμάδες. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 45 λεπτά περίπου. Στο τέλος ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα.

Σημειώσεις