Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σοκολατόπιτα

Ακαταμάχητη, ζουμερή και αφράτη σοκολατόπιτα. Η συνταγή είναι της Άννας και κάθε μπουκιά κάνει τον ουρανίσκο σας να πλημμυρίζει με πλούσια σοκολάτα.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά, Σοκολάτα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 400 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Για το παντεσπάνι

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το κακάο και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στον αέρα και βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 32x25 εκ.
  • Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Κοσκινίζουμε το κακάο,το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι πάνω στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και όσο είναι ακόμη ζεστό, ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Για την επικάλυψη

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την πραλίνα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στο παντεστπάνι.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Αννα Κασσανδρεια