Ψαροσαλάτα ζεστή
Αν δεν σας αρέσουν τα μύδια μπορείτε να τα παραλείψετε. Όμως μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την ψαροσαλάτα.
Προετοιμασία30 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα35 λεπτά λεπτά
Σύνολο1 ώρα ώρα 5 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Πατάτες, Σαλάτες Μέθοδος: Βράσιμο, Κατσαρόλα, Σοτάρισμα Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας
- 60 γρ. βούτυρο
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 λίτρο καυτό νερό
- 1 κύβο λαχανικών (το διαλύουμε στο καυτό νερό)
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. σπασμένους κόκκους πιπεριού
- 450 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού (μπακαλιάρος) κομμένο σε λωρίδες
- 450 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. άνηθο
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδι και τις πατάτες.
Περιχύνετε με το ζεστό ζωμό, το κρασί και το χυμό λεμονιού και κατόπιν προσθέτετε το ψάρι, τους κόκκους πιπεριού και αλάτι.
Βράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και προσθέτετε τα μύδια.
Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά.
Φιλτράρετε και κρατάτε περίπου μισό φλιτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
Προσθέτετε σ'αυτό την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε πολύ προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως.