Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

Ένα γρήγορο γλυκό, με λίγα υλικά, για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
Μερίδες: 4 άτομα
Προετοιμασία0 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο

Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 70 γρ. δαμάσκηνα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

  • Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, πρσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε τους κρόκους των αυγών.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα, μαζί με το κονιάκ.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά.
  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη σαντιγί.
  • Η συνταγή είναι του Ηλία Δερμετζόγλου και τη βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.

Σημειώσεις