Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φριτάτα με πιπεριές

Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή με μόλις 5 υλικά
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Έως 5 Υλικά, Λαχανικά, Μαγειρική, Οικονομικά
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 12 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  • Ζεσταίνετε 5 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ. και σοτάρετε τις πιπεριές ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να "καραμελοποιηθούν" οι άκρες. Περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέστε το ξύδι και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
  • Εν τω μεταξύ, σπάμε τα αυτά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν μέχρι να δούμε μια κρούστα να δημιουργείτε στον πυθμένα. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια ενός άλλου τηγανιού ή χρησιμοποιώντας ένα καπάκι, γυρίστε γρήγορα τη φριτάτα έτσι ώστε να την ψήσετε και από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρείτε τη φριτάτα από τη φωτιά, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημειώσεις