Επιστροφή Αποστολή link με email

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα

Μια νόστιμη πατατοσαλάτα με πέστο. Ετοιμάστε τη μια μέρα πριν. Θα χαρούν οι επισκέπτες και η οικογένεια σας!
Προετοιμασία40 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Πατάτες, Σαλάτες
Μέθοδος: Βράσιμο

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 400 γρ. φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 400 ml ζωμό λαχανικών
  • 5 κ.σ. ξύδι

Για τη σάλτσα πέστο

  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 80 γρ. βασιλικό
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 25 λεπτά. Μόλις βράσουν, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια.
  • Βάζετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το ξύδι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις είναι έτοιμος ο ζωμός, τον περιχύνετε στις ακόμη ζεστές πατάτες.
  • Αφήνετε τις πατάτες στην άκρη να κρυώσουν καλά.
  • Βράζετε τα φασόλια για 10 λεπτά και τα αφήνετε και αυτά στην άκρη.

Για τη σάλτσα πέστο

  • Καβουρδίστε τα αμύγδαλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζετε σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το βασιλικό , το σκόρδο , την παρμεζάνα, το πιπέρι και το λάδι χτυπήστε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα πέστο.
  • Τέλος, ανακατεύετε τις πατάτες με τη σάλτσα πέστο και προσθέτετε τελευταία τα φασόλια για να μη σπάσουν.

Σημειώσεις