Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα
Μια νόστιμη πατατοσαλάτα με πέστο. Ετοιμάστε τη μια μέρα πριν.
Θα χαρούν οι επισκέπτες και η οικογένεια σας!
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 400 γρ. φασολάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. λάδι
- 400 ml ζωμό λαχανικών
- 5 κ.σ. ξύδι
Για τη σάλτσα πέστο
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 80 γρ. βασιλικό
- 75 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 25 λεπτά. Μόλις βράσουν, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια.
- Βάζετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το ξύδι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις είναι έτοιμος ο ζωμός, τον περιχύνετε στις ακόμη ζεστές πατάτες.
- Αφήνετε τις πατάτες στην άκρη να κρυώσουν καλά.
- Βράζετε τα φασόλια για 10 λεπτά και τα αφήνετε και αυτά στην άκρη.
Για τη σάλτσα πέστο
- Καβουρδίστε τα αμύγδαλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζετε σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το βασιλικό , το σκόρδο , την παρμεζάνα, το πιπέρι και το λάδι χτυπήστε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα πέστο.
- Τέλος, ανακατεύετε τις πατάτες με τη σάλτσα πέστο και προσθέτετε τελευταία τα φασόλια για να μη σπάσουν.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο