Σε ένα ταψί ή σε πυρέξ βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το λάδι, τα πιπέρια, τη ρίγανη και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μαζί. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε πάνω στις πατάτες.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, βγάζουμε τα κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που αλείψαμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο δυνατό μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τέλος τα βάζουμε πάλι πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.