Πατάτες Ζουμερές με Κεφτεδάκια στο Φούρνο
Ένα από τα πιο εύκολα, παραδοσιακά, μαμαδίστικα φαγητά. Ζουμερές πατάτες φούρνου, με αρωματικά κεφτεδάκια.
Υλικά
Για τις πατάτες
- 10 πατάτες πλυμένες και κομμένες
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι, μαυροπίπερο, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
Για τα κεφτεδάκια
- 1 κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό-μοσχάρι)
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 5 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, μαυροπίπερο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα ταψί ή σε πυρέξ βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το λάδι, τα πιπέρια, τη ρίγανη και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μαζί. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε πάνω στις πατάτες.
- Σκεπάζουμε καλά το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, βγάζουμε τα κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που αλείψαμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο δυνατό μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τέλος τα βάζουμε πάλι πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο