Πατάτες ογκρατέν με γάλα
Αν βαρεθήκατε τις απλές ψητές πατάτες, δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή για Πατάτες Ογκρατέν, με γάλα και θα γίνει η αγαπημένη σας.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα ώρα
Σύνολο1 ώρα ώρα 15 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική, Οικονομικά, Πατάτες Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. maggi νοστιμιά
- 6 φέτες μπριζόλα καπνιστή
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι πατάτες.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 220° C για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Δεκαπέντε λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει και να ροδοκοκκινήσει.