Αν περίσσεψε τσουρέκι και αναρωτιέστε τι να το κάνετε, σας έχουμε τη λύση. Θα χρειαστείτε 2 ακόμη υλικά για να κάνετε αυτά τα τέλεια σοκολατάκια.
Μερίδες: 30τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα2 λεπτάλεπτά
Σύνολο12 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
350γρ.τσουρέκι μπαγιάτικο
150γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη
λίγη λιωμένη σοκολάτα
λίγο κακάο
λίγη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Κόβουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι σε κυβάκια, τα θρυμματίζουμε με ένα μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις πάρει μια βράση η κρέμα, την περιχύνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με το τσουρέκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Πλάθουμε από τη ζύμη μικρά μπαλάκια.
Φοράμε γάντια και βάζουμε λίγη σοκολάτα λιωμένη στα χέρια μας. Περνάμε από τα χέρια μας τα σοκολατάκια ένα ένα βουτώντας τα στη συνέχεια στο κακάο ή στην άχνη.