Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γλυκό ψυγείου με Κρέμα καραμέλας και Espresso

Ένα πολύ γρήγορο γλυκό ψυγείου με Κρέμα καραμέλας και Espresso. Εμφανισιακά θυμίζει Τιραμισού αλλά δεν είναι. Τα σπιτικά σαβαγιάρ προσθέτουν στη γεύση.
Μερίδες: 10 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Σύνολο15 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Οδηγίες

  • Βγάζουμε από την καφετιέρα μας τους καφέδες espresso και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να αναμειχθεί καλά με τη σαντιγύ.
  • Σε ένα πυρέξ 15x25 εκ. τοποθετούμε μια σειρά από σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε πολύ γρήγορα στον espresso. Προσοχή! Τα βουτάμε μόνο πολύ γρήγορα διαφορετικά θα μουλιάσουν πολύ και θα διαλυθούν. Απλώνουμε πάνω τους τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις.

Σημειώσεις