Αφράτο Κέικ Σοκολάτα-Πορτοκάλι
Μυρωδάτο, ζουμερό κέικ σοκολάτας με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολατένιο γλάσο. Σίγουρα το πιο νόστιμο, αφράτο κέικ σοκολάτας που έχετε γευτεί.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 1 μέτριο πορτοκάλι βιολογικό
- 3 αυγά
- 280 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κουβερτούρα 52%
- 25 γρ. κακάο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 100 γρ. κουβερτούρα 52%
- 50 γρ. γάλα
Οδηγίες
- Παίρνουμε το πορτοκάλι και το τρυπάμε γύρω γύρω 10-15 φορές με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε μέσα το πορτοκάλι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
- Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζουμε το πορτοκάλι από το νερό και το πολτοποιούμε με το multi μας.
- Βάζουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας σε ένα μπολ και τη λιώνουμε στα μικροκύματα.
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού, τη λιωμένη σοκολάτα και ξαναχτυπάμε.
- Τέλος προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα με διάμετρο 22 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C, στις αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι το γάλα και την κουβερτούρα και λιώνουμε στα μικροκύματα.
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καλύπτοντας την επιφάνεια.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
